Франція шукає шляхи наземного експорту продовольства з України 

Понеділок, 31 жовтня 2022, 10:07

Франція працює над тим, щоб дозволити Україні експортувати продовольство наземними маршрутами, а не Чорним морем.

Про це повідомив міністр сільського господарства Марк Фено, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

"Ми намагаємося з'ясувати, чи може він (експорт. - Ред.), якщо він не може пройти через Чорне море, натомість проходити суходолом, зокрема, вивчаючи наземні маршрути через Румунію та Польщу", - сказав міністр в інтерв'ю RMC Radio.

"Ми продовжуватимемо працювати над системою, яка не змусить нас залежати від доброї волі або, в цьому випадку, поганої волі Владіміра Путіна", - сказав Фено.

Нагадаємо, 29 жовтня Росія заявила, що зупиняє участь у реалізації "зернової угоди" нібито через "теракт" у Севастопольській бухті в суботу вранці. 

Україна наголошує, що атака проти російських кораблів у бухті окупованого Севастополя стала лише приводом для Москви вийти з "зернової угоди", оскільки кроки для її зриву почалися задовго перед цим.

Варто зазначити, що дія "зернової угоди" повинна була завершитись у листопаді, і Росія погрожувала вийти з угоди, якщо не будуть виконані її вимоги.

Читайте також про те, чи є шанс зберегти зерновий коридор після російської істерики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: