Глава МЗС Естонії вимагає скасувати дозвіл дипломатам РФ безкоштовно паркуватися в Таллінні

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 18:22

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу запропонував Таллінну змінити порядок паркування автомобілів із дипломатичними номерами, вважаючи, що дипломати Росії та Білорусі не повинні мати можливість паркуватися безкоштовно.

Про це повідомляє ERR, пише "Європейська правда".

У своєму листі міській владі міністр нагадав, що ухвалена 2012 року міськрадою постанова звільняє всі автомобілі дипломатичних місій від плати за паркування в Таллінні.

"Але я вважаю неприйнятним дозволяти дипломатичним автомобілям держав-агресорів Російської Федерації та Білорусі паркуватися безкоштовно", - підкреслив Рейнсалу.

За його словами, до Міністерства закордонних справ надходять обурені звернення щодо паркування автомобілів із дипломатичними номерами в Старому місті, і це особливо стосується машин посольства Російської Федерації.

"Автомобілі безоплатно паркуються на паркувальних місцях, призначених насамперед для жителів Старого міста, а місця, позначені відповідним чином, використовуються не за призначенням для безоплатного паркування автомобілів із недипломатичними реєстраційними знаками, що належать співробітникам або відвідувачам посольства", - зазначив Рейнсалу.

За оцінкою МЗС, загальне звільнення від плати за паркування в столиці для автомобілів із дипломатичними реєстраційними номерами є необґрунтованим. Цього, за словами Рейнсалу, не вимагає жодна міжнародна норма.

Раніше Рейнсалу з нагоди 70-річчя президента РФ закликав створити спецтрибунал щодо злочинів РФ в Україні, побажавши Путіну зустріти наступний день народження за ґратами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: