Білий дім засудив ракетні удари РФ по Україні під час саміту G20

Вівторок, 15 листопада 2022, 18:19

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван засудив масований ракетний обстріл України Росією, який, як підкреслив він, відбувся під час саміту "Групи двадцяти" в Індонезії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Сполучені Штати рішуче засуджують останні ракетні атаки Росії проти України, які, за попередніми даними, уразили житлові будинки в Києві та інші об'єкти по всій країні", – заявив Салліван.

Він наголосив, що "тоді як світові лідери зустрічаються на саміті G20 на Балі, щоб обговорити питання, які мають важливе значення для життя і засобів до існування людей по всьому світу, Росія знову загрожує цим життям і руйнує критично важливу інфраструктуру України".

"Ці російські удари лише поглиблять занепокоєння серед G20 щодо дестабілізуючого впливу путінської війни. Наші думки з хоробрим українським народом, який продовжує демонструвати стійкість і мужність у захисті свого суверенітету і демократії", – зазначив радник Байдена.

Посол США після ракетних ударів РФ: підтримка України продовжиться

Салліван запевнив, що США та їхні союзники й партнери продовжуватимуть надавати Україні те, що їй потрібно для самозахисту, зокрема системи протиповітряної оборони, і підтримуватимуть Київ стільки, скільки буде потрібно.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що російські ракетні удари по Україні свідчать про справжнє ставлення Москви до ідеї мирних переговорів.

У вівторок Росія завдала найбільш масований ракетний удар по Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ. Повітряні сили України заявили, що 15 листопада окупанти випустили по Україні 100 ракет.

За останніми даними, щонайменше одна людина загинула після влучання у житловий будинок у Києві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: