Шанувальники Муссоліні та молодший міністр "зі свастикою" отримають портфелі в новому уряді Італії

Середа, 2 листопада 2022, 09:29

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні обрала до свого уряду кілька контроверсійних кандидатур, серед яких шанувальники Муссоліні та молодший міністр, який багато років тому був сфотографований зі свастикою на руці.

Про це йдеться у публікації Politico, пише "Європейська правда".

Мелоні визначила своїх нових молодших міністрів у понеділок, і вони будуть приведені до присяги у середу. Виступаючи на пресконференції, вона наполягала на тому, що їх було обрано "за заслугами".

Парламент Італії остаточно затвердив уряд на чолі з Мелоні

Але кілька призначень викликали протести опозиційних політиків та антифашистської організації ANPI.

Зокрема, Галеаццо Біньямі, новий заступник міністра інфраструктури, був сфотографований у чорній сорочці з пов'язкою зі свастикою на руці. Коли фотографія вперше з'явилася в 2016 році, Біньямі заявляв, що знімок був зроблений жартома під час його парубочої вечірки 10 років тому.

Біньямі пояснив у заяві в понеділок, що хотів би підкреслити свій "глибокий сором", який він відчуває за ці знімки. За його словами, вони були зроблені у приватному контексті. Біньямі висловив своє "повне та беззастережне засудження будь-якої форми тоталітаризму… і особливо абсолютного зла, яким був нацизм".

Це не єдине суперечливе призначення Мелоні. Ще один кандидат, Клаудіо Дурігон з антиімміграційної "Ліги", минулого року пішов із уряду Драгі, в якому він обіймав посаду молодшого міністра в міністерстві економіки, після того, як запропонував перейменувати парк, названий на честь убитих антимафіозних суддів Джованні Фальконе та Паоло Борселліно, на честь брата Беніто Муссоліні.

Нова молодша міністерка освіти Паола Фрассінетті була сфотографована у 2017 році на забороненому марші на честь італійських добровольців СС на цвинтарі у Мілані.

Союз фашистів та кримнашистів: як нова коаліція Італії почала роботу зі скандалів

Інший молодший міністр, Август Монтарулі, був сфотографований під час паломництва до місця народження Муссоліні з групою, що несе прапор з чорним хрестом, який використовують неофашистські білі націоналісти по  всьому світу.

Мелоні -  лідерка "Братів Італії", партії, що сягає корінням у постфашистський Італійський громадський рух (MSI). Але в останні місяці вона дистанціювалася від фашизму. 

Минулого тижня у своїй першій промові в парламенті Мелоні сказала, що "ніколи не симпатизувала жодним антидемократичним режимам, включаючи фашизм".

Ці призначення викликали хвилю гніву з боку антифашистських активістів і, ймовірно, підірвуть спроби Мелоні створити свій бренд надійного та поміркованого лідера на світовій арені.

Читайте також: Зброя для України, друзі Путіна та неофашисти: як планує працювати новий уряд Італії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: