МЗС Туреччини викликало посла Швеції через "провокацію" біля посольства

Понеділок, 21 листопада 2022, 18:36

МЗС Туреччини в понеділок, 21 листопада, викликало посла Швеції в Анкарі та висловило йому протест у зв'язку з "провокацією" проти посольства Туреччини в Стокгольмі.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на турецьке агентство Anadolu, про це повідомило МЗС Туреччини.

Раніше у понеділок прихильники організації "Робітнича партія Курдистану" (РПК), яку Анкара вважає терористичною, спроєктували на будівлю канцелярії дипмісії висловлювання та зображення, що, за словами турецького міністерства, "містять пропаганду РПК та образи на адресу президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана".

Шведському послу заявили про засудження Туреччиною цього акту та вимогу розпочати розслідування інциденту.

В Анкарі очікують, що винні у вчиненні цього акта будуть встановлені і щодо них будуть вжиті необхідні заходи.

Як відомо, Туреччина блокує вступ Швеції до НАТО, заявляючи, що країна є прихистком для організацій, які Анкара вважає терористичними.

На тлі інциденту у понеділок послу заявили, що турецька сторона також очікує від Швеції конкретних кроків у світлі зобов'язань, зафіксованих у Тристоронньому меморандумі Туреччини, Швеції та Фінляндії, який стосується членства двох країн у НАТО.

У ніч на неділю Туреччина здійснила операцію "Меч-кіготь" на півночі Сирії та Іраку, в межах якої, як вона стверджує, військова авіація знищила 89 цілей, пов’язаних із курдськими організаціями.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: