Додон відмовився засуджувати ракетні удари РФ: "Лише якщо нападуть на нас"

Понеділок, 28 листопада 2022, 18:29

Експрезидент Молдови, лідер Партії соціалістів Ігор Додон відмовився засуджувати російські ракетні удари по Україні, через яких тимчасово залишилась без електроенергії і частина Молдови - прояснивши свій перший коментар, який можна було зрозуміти як осуд.

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда".

Журналісти Publika TV попросили Додона прокоментувати ракетні удари Росії по українській енергетичній інфраструктурі, через що частина країни залишилася без світла. "Для нас це дуже трагічно, тому що через бомбардування Росією України ми залишилися без електроенергії. Думаю, для нас це дуже серйозно", - сказав Додон. 

Санду про відключення електроенергії: Росія занурила Молдову у пітьму

На запитання, чи він це засуджує, Ігор Додон сказав: "Очевидно. Ми залишилися без світла… Уявіть, що таке станеться взимку. Що робити людям?". 

Пізніше він пояснив свої слова, заявивши, що не засуджував російську агресію. 

"Я буду засуджувати агресію лише тоді, якщо, не дай бог, хтось нападе на нас… Відносини Росії та України – це їхня справа. Для нас це два дружніх народи, ми маємо бути у гарних відносинах з обома. Що стосується обстрілів, через які Молдова минулого тижня залишилася без електроенергії - безперечно, для нас це проблема. Не думаю, що хтось скаже, що це добре", - прокоментував Додон.

Далі він розкритикував владу Молдови за те, що країна досі сильно залежить від електропостачання Одеської області. 

Нагадаємо, 23 листопада Молдова разом з Україною вдруге частково залишилася без світла, місцями були перебої з водопостачанням та мобільним зв’язком. Після відключень у соцмережах Молдови запустили флешмоб "В темряві, але без вас".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: