Штайнмаєр закликає до більшої допомоги Україні - в тому числі через побратимство міст

Вівторок, 29 листопада 2022, 11:53

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав до посилення допомоги Україні у зв'язку з масовим руйнуванням енергетичної інфраструктури в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

"Мільйони українців зараз стикаються з зимою великих потреб, темряви і холоду", - сказав Штайнмаєр під час відвідування логістичного центру Німецького Червоного Хреста.

Він закликав німецькі міста і муніципалітети вступати в партнерські відносини з українськими муніципалітетами. Завдяки цьому допомога може бути доставлена небюрократичним шляхом від людини до людини.

Він також закликав до пожертв для того, щоб гуманітарні організації могли закупити, наприклад, генератори або обігрівачі.

Посол України Олексій Макеєв, який супроводжував Штайнмаєра, подякував йому за допомогу. Він повідомив, що вантажі Німецького Червоного Хреста також надійшли до пунктів обігріву, які зараз створюються в багатьох містах. У цих пунктах люди повинні мати можливість зігрітися, а також мати можливість забезпечити себе електроенергією та Інтернетом.

Як повідомлялося, посол України у Німеччині Олексій Макеєв закликав Берлін продовжувати підтримку України генераторами і додатковою зброєю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: