Рига передасть українським містам 10 автобусів

Вівторок, 29 листопада 2022, 19:22

Муніципальне автотранспортне підприємство столиці Латвії Rīgas satiksme планує подарувати українським містам ще десять автобусів на прохання України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LSM.

Естонія подарувала ще 9 автобусів для Житомирщини

Голова правління Rīgas satiksme Джинета Іннуса сказала, що підприємство й міська влада Риги неодноразово отримували прохання з кількох міст України про безоплатну передачу непотрібних автобусів.

"У березні ми вже пожертвували 11 автобусів, і в нашому розпорядженні є ще щонайменше 10 автобусів Mercedes Benz. Вони в досить хорошому технічному стані, але користуватися не можемо, бо двигуни не відповідають вимогам ЄС. Ми б дуже хотіли подарувати ці автобуси Україні, а не списувати їх і утилізувати", – розповіла вона.

Очікується, що автобуси можуть бути передані представникам українських міст на початку наступного року. Їх планують довести до кордону з Україною, де їх приймуть представники місцевої влади.

Нагадаємо, у жовтні міська рада Риги ухвалила рішення про виділення 200 тисяч євро на загальну підтримку українського суспільства. Кошти були спрямовані на закупівлю й передачу дизель-генераторів в умовах енергетичної кризи в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: