У Орбана хочуть оцінки впливу санкцій ЄС проти Росії, перш ніж запроваджувати нові

Вівторок, 20 грудня 2022, 11:20

Головний радник угорського прем’єра Віктора Орбана Балаш Орбан заявив, що ЄС мав би провести оцінку впливу європейських санкцій проти Росії на країни ЄС, перш ніж погоджувати якісь нові.

Про це повідомляє Euractiv, пише "Європейська правда". 

"Санкції - це раціонально, якщо вони шкодять Росії більше, ніж Європі… Перш ніж ми погодимо 10-й чи 11-й пакет, потрібно сісти і серйозно поговорити про ефект санкцій", - заявив радник, додавши, що вважає за необхідне зробити це до наступного саміту лідерів. За його словами, Будапешт збирається вимагати поступок в санкціях у тих питаннях, де вони "шкодять Європі більше, ніж Росії". 

Пропаганда Орбана переконує громадян, що санкції ЄС проти Путіна - це "бомбардування" Угорщини

Балаш Орбан зазначив, що у січні мають з’явитися результати триваючої "національної консультації", в якій уряд Угорщини запитав громадян, чи підтримують вони позицію свого уряду щодо санкцій Європейського Союзу проти Росії. 

Радник також прокоментував наполягання Угорщини не включати до 9-го пакету санкцій ЄС російського міністра енергетики - що Будапешту врешті вдалося протиснути. Балаш Орбан сказав, що це було б нерозумно з точки зору енергетичної безпеки країни. "Ми ведемо з ним переговори про угорську енергетику, тож як ми можемо накладати на нього санкції?", - заявив він. 

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан, як відомо, давно нарікає на санкції ЄС проти Росії, заявляючи, що вони більше шкодять самій Європі. 

Нагадаємо, 16 грудня Рада ЄС затвердила дев'ятий пакет санкцій, спрямованих на посилення тиску на Росію у зв’язку з її війною проти України.

Читайте також Здолати вічного Орбана: хто допоможе вийти з кризи у відносинах України та Угорщини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: