У Португалії подав у відставку десятий за рік міністр

Четвер, 29 грудня 2022, 16:19

Головний чиновник португальського уряду, відповідальний за транспорт, включаючи долю проблемної національної авіакомпанії і давно відкладений план швидкісних залізничних ліній, подав у відставку.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AP.

Міністр інфраструктури та житлового будівництва Педро Нуну Сантуш пізно ввечері в середу пішов у відставку на тлі обурення з приводу компенсаційної виплати в розмірі 500 000 євро, здійсненої члену правління державного флагманського авіаперевізника TAP Air Portugal, в той час як багато інших людей стикаються з труднощами через кризу вартості життя.

Молодший міністр інфраструктури також пішов у відставку, в результаті чого загалом 10 високопоставлених урядовців залишили свої посади після того, як лівоцентристська Соціалістична партія здобула перемогу на загальних виборах у січні минулого року. Ці відставки викликали звинувачення з боку опозиційних партій в тому, що адміністрація є нестабільною.

Член правління TAP Air Portugal покинула компанію на початку цього року, на півдорозі свого чотирирічного терміну, після розбіжностей з генеральним директором авіакомпанії. Вона була визнана такою, що має право на виплату компенсації за втрату прогнозованого прибутку.

Сантуш, міністр в урядах соціалістів протягом останніх семи років, заявив, що він не був безпосередньо причетний до цієї справи, але залишає свою посаду через резонанс.

"Враховуючи громадське сприйняття і загальний настрій, викликаний цією справою, (міністр) вважає, що в цьому контексті він повинен взяти на себе політичну відповідальність і подав у відставку", - йдеться в заяві, поширеній після опівночі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: