Понад дві третини естонців продовжують підтримувати прийом українських біженців

Четвер, 29 грудня 2022, 16:37

Частка прихильників прийому українських біженців в Естонії залишається високою, водночас із весни підтримка повільно знижувалася.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фірмою Turu-uuringute AS на замовлення Державної канцелярії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Найбільше жителів Естонії підтримували прийом біженців у квітні - тоді повністю за або скоріше за виступав 81% респондентів. У наступні місяці підтримка повільно, але неухильно знижувалася.

У жовтні за прийняття біженців виступали 72% населення, а в листопаді - 71%. Статистична похибка результатів становить 2,52%. На думку авторів дослідження, у разі такої невеликої зміни можна стверджувати, що показники підтримки в останні місяці залишалися практично незмінними.

Порівняно з весною знизилася частка людей, які твердо підтримують прийом біженців - у квітні цей показник становив 52%, у жовтні - 32%, а в листопаді - 33%. Підтримка прийому біженців знизилася як серед естонців (у квітні показник дорівнював 92%, у жовтні та листопаді - 80%), так і серед представників інших національностей (у квітні цей показник становив 59%, у жовтні - 54%, а в листопаді - 51%).

В опитуванні, яке відбулося з 17 по 21 листопада, взяли участь 1256 жителів Естонії віком від 15 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: