Через страйк в Ryanair у Брюсселі під загрозою рейси 22 тисяч людей на новорічні вихідні

П'ятниця, 30 грудня 2022, 14:34

Через страйк бельгійських пілотів і стюардів Ryanair скасовуються десятки рейсів на новорічні вихідні, на які мали квитки тисячі пасажирів.

Про це повідомляє AFP, пише "Європейська правда".

У п’ятницю 30 грудня працівники розпочали триденнний страйк, який захопить останні два дні старого року і 1 січня. 

Виконавчий директор аеропорту Шарлеруа Філіп Фендонк сказав у коментарі агентству, що лише на 30 грудня довелося скасувати 48 рейсів. Загалом страйк зачепить 30% рейсів Ryanair, які мали прямувати через Брюссель, та близько 22 тисяч пасажирів. 

Страйк не має зачепити бази авіакомпанії в інших країнах. 

Працівники Ryanair у Бельгії цього року страйкували вже кілька разів, наполягаючи, що компанія не повною мірою поважає їхні права згідно з національним трудовим законодавством - зокрема, що бельгійських працівників примушують час від часу працювати в інших аеропортах, куди літає компанія - зокрема у Дубліні, де найбільші проблеми з нестачею персоналу. Вони також стверджують, що роботодавець неналежно звітує бельгійським органам соцстрахування про їхню заробітну плату.

Профспілки погрожують страйком і на 7-8 січня, коли Європа починає повертатися до активного робочого графіку після свят. 

Нагадаємо, на новорічні вихідні планували страйк також французькі залізничники, але врешті відмовилися від нього, досягнувши домовленості з роботодавцем. Втім, попередній страйк 23-25 грудня встиг ускладнити життя тисячам французів, які планували поїздку до рідних для святкування Різдва. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: