Екоактивісти намагалися заблокувати рух в аеропортах Берліна й Мюнхена

Четвер, 8 грудня 2022, 14:15

У четвер активісти з групи "Останнє покоління" несанкціоновано потрапили на територію аеропортів Берліна та Мюнхена і заблокували частину рульових доріжок.

Про це йдеться у публікації DW, пише "Європейська правда".

Вранці четверга активісти перебралися через паркан й, опинившись без дозволу на території аеропортів, заблокували окремі рульові доріжки.

У Мюнхені поліція припинила акцію на північній злітно-посадковій смузі приблизно через годину, пояснив представник аеропорту. 

Повітряний рух перенаправили на південну злітно-посадкову смугу, щоб уникнути скасування або затримки рейсів. Баварська поліція повідомила у Twitter, що акцію в аеропорту Мюнхена було припинено, а активістів взято під варту.

Так само, за інформацією аеропорту Берлін-Бранденбург, блокада не вплинула на графік виконання польотів столичної повітряної гавані. 

Активісти заявили, що вони прямо виступають проти підтримуваного державними дотаціями авіатранспорту, що на їхню думку сприяє кліматичній катастрофі. "На тлі кліматичного пекла, що насувається, нам потрібні дії, а не порожні слова", - сказав представник "Останнього покоління".

Активісти "Останнього покоління" також відомі акціями протесту у музеях, де вони обливають картини фарбою та "приклеюють" себе до творів мистецтва.

Така поведінка протестувальників викликала критику з боку канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: