Німці зустріли новий рік з салютами після дворічної перерви: кілька поранених і двоє загиблих

Неділя, 1 січня 2023, 17:51

Після двох "коронавірусних" зим люди в Німеччині знову зустрічали новий рік великою кількістю феєрверків, що призвело до травмування і навіть смертей.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

У Лейпцигу 17-річний підліток отримав смертельні поранення під час поводження з несанкціонованими феєрверками, повідомила поліція, яка ініціювала розслідування.

У Шенебеку в землі Саксонія-Ангальт 42-річний чоловік потрапив під колеса автомобіля і отримав смертельні травми. За повідомленнями ЗМІ, він запалював петарди на вулиці, коли його збив автомобіль. Чоловік загинув на місці аварії. У 61-річного водія виявили 1,86 проміле алкоголю в крові, повідомили в поліції.

За даними поліції, 42-річний чоловік в районі Гота в Тюрингії втратив обидва передпліччя в результаті детонації "кульової або трубчастої бомби". 21-річний хлопець в окрузі Шляйц також експериментував з кульковою бомбою - вона неконтрольовано вибухнула і відірвала йому руку.

27-річний хлопець у Юліху втратив два пальці після того, як склеїв кілька феєрверків. За даними поліції, "саморобний пучок піротехніки" вибухнув у руці чоловіка. Під час підпалу феєрверків у місті Хохберг-Хофвайєр, земля Баден-Вюртемберг, 38-річний чоловік отримав настільки серйозні травми обличчя, що його довелося доправляти до спеціальної клініки на рятувальному гелікоптері.

У місті Унна, земля Північний Рейн-Вестфалія, інцидент з дворічною дитиною: хлопчик був на вулиці з батьками близько опівночі, коли "піротехнічний предмет потрапив дитині в капюшон" і вибухнув. Хлопчик зараз перебуває на лікуванні в лікарні з опіками потилиці. У місті Еркрат, земля Північний Рейн-Вестфалія, восьмирічний хлопчик отримав серйозні поранення обличчя і руки в результаті вибуху новорічної петарди.

Також у Північному Рейні-Вестфалії невдовзі після 1-ї години ночі було важко поранено 40-річного чоловіка та серйозно травмовано його 8-річну доньку. За попередніми даними, чоловік запалив кілька новорічних ракет, які потім вибухнули в безпосередній близькості від нього.

Феєрверки також стали причиною пожеж, наприклад, на балконах і в квартирах. У багатьох місцях також горіли припарковані автомобілі та сміттєві контейнери. У місті Бальве, земля Північний Рейн-Вестфалія, під час пожежі в квартирі загинула жінка.

Поліцейські департаменти по всій країні - як, наприклад, поліцейські в Дюссельдорфі - також повідомляли про "сильно п'яних людей, учасників заворушень, суперечки і напади". Це була "найнапруженіша новорічна ніч за останні роки", заявила поліція Середньої Франконії.

У Берліні та Гамбурзі, зокрема, транспортні засоби служби екстреної допомоги та поліції зазнали нападів. Після "ночі терору для мільйонів тварин і людей" Німецька екологічна допомога (DUH) закликала заборонити продаж і використання піротехніки в новорічну ніч.

Після дворічної перерви через пандемію коронавірусу в новорічну ніч знову дозволили запускати ракети і петарди. На початку продажів у четвер перед деякими магазинами вранці вже стояли довгі черги.

Як повідомлялося, під час новорічної ночі у Польщі виникло близько 700 пожеж, спричинених феєрверками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: