Суд в Італії дозволив екстрадицію до Бельгії підозрюваної у справі про корупції в Європарламенті

Понеділок, 16 січня 2023, 20:51

Італійський суд постановив у понеділок, що дочка колишнього депутата Європарламенту П'єра Антоніо Панцері може бути екстрадована до Бельгії за звинуваченнями у розслідуванні ймовірної корупції в Європарламенті.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Сільвія Панцері була заарештована в Бергамо в грудні разом зі своєю матір'ю Марією Долорес Коллеоні за звинуваченням у корупції, відмиванні грошей і участі у злочинній групі. Неурядова організація її батька "Боротьба з безкарністю" є однією з груп, що фігурують у так званому "Катаргейті". Він був заарештований у Бельгії.

Бельгійська влада вважає, що Сільвія Панцері знала про діяльність свого батька, згідно з ордером, з яким ознайомилося видання. За словами її адвоката, вона заперечує звинувачення.

Прокуратура в Брюсселі вимагала екстрадиції Панцері та її матері. Її адвокати стверджували, що відправка до Бельгії, де вона буде утримуватися у в'язниці, а не під домашнім арештом, порушить її права людини, і підняли питання про умови утримання в бельгійських в'язницях.

Але після тригодинних слухань судді в Брешії відкинули ці аргументи і задовольнили бельгійський запит на екстрадицію.

Панцері не буде відправлена до Бельгії негайно і має п'ять днів на подачу апеляції. Апеляція її матері проти екстрадиції буде розглянута 31 січня.

Нагадаємо, корупційний скандал пов’язаний із підкупом чинних і колишніх посадовців Європарламенту. У межах розслідування, серед інших, була взята під варту вже колишня віцепрезидентка Єва Кайлі, якій закидають незаконний лобізм на користь Катару, та ексдепутат Європарламенту П'єр-Антоніо Панцері.

У зв’язку з розслідуванням Європарламент призупинив голосування щодо надання громадянам Катару безвізового режиму з ЄС, а також усунув з посади підозрювану в корупції Кайлі.

Більше читайте тут: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: