Керівництво ЄС прибуде до України напередодні саміту - прем'єр

Вівторок, 17 січня 2023, 17:31

Керівники європейських інституцій прибудуть до Києва 2 лютого, а вже наступного дня відбудеться саміт Україна-ЄС.

Про це на засіданні уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише "Європейська правда".

"Наразі готуємося до зустрічі з делегацією Єврокомісії на чолі з пані Урсулою фон дер Ляєн, яка 2 лютого прибуде до Києва. Відбудуться важливі міжурядові консультації. "Звіримо годинники" щодо виконання Україною рекомендацій Європейської комісії, оцінимо ступінь прогресу та зрозуміємо перспективи нашої спільної роботи", - сказав Шмигаль.

Він нагадав, що Україна вже має п’ять "безвізів" із ЄС: енергетичний, економічний, транспортний, митний і цифровий.

"Будемо рухатися далі до "промислового безвізу" (угода АСАА), приєднання до Єдиного роумінгового простору ЄС, інтеграції в єдиний простір платежів у євро. А також будемо домовлятися щодо продовження безмитного ввезення наших товарів до Європи. Обговоримо всі нагальні питання: співробітництво у військовій сфері, підтримку енергетики, фінансової сфери, гуманітарні напрямки співпраці та інші важливі питання", - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, Україна отримала перший транш макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 3 млрд євро - із загалом 18 млрд євро.

Детально про умови безпрецедентної макрофінансової допомоги, яку надає Євросоюз, читайте у статті "Порятунок в обмін на реформи: за яких умов Київ отримає гроші у 2023 році".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: