У Франції на страйк проти пенсійної реформи вийшли понад 1 млн людей

відео
Четвер, 19 січня 2023, 20:38

Французька влада заявила, що на протести проти пенсійної реформи по всій країні вийшли близько 1 120 000 осіб, зокрема 80 тисяч у Парижі.

Про це повідомляє Le Figaro, пише "Європейська правда".

Ці цифри набагато більші, ніж припускала влада, яка очікувала від 600 000 до 800 000 демонстрантів.

За оцінками профспілок, у Франції на демонстрації вийшли понад 2 мільйони людей, а в Парижі - близько 400 000.

У 2019 році, під час попередньої пенсійної реформи, профспілки оцінювали кількість учасників першого дня мобілізації в 1,5 мільйона осіб. Міністерство внутрішніх справ тоді заявляло про участь трохи більше ніж 800 000 учасників.

До страйку долучилися залізничники, енергетики, вчителі й вихователі дитсадків, студенти і навіть профспілка поліції. 

Залізничний оператор SNCF повідомив, що скасовані більшість залізничних рейсів далекого прямування; скасувалися близько 20% рейсів з паризького аеропорту Орлі. 

Запропонована реформа передбачає підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років. Уряд наполягає, що це єдиний спосіб забезпечити життєздатність чинної системи з огляду на старіння населення та продовження середньої тривалості життя. 

Профспілки обурюються, що це підриває законні права працівників, та пропонують замість підвищення пенсійного віку додатковий податок на багатство чи збільшення внесків від роботодавців, які йдуть на фінансування пенсій. Соцопитування засвідчують, що більшість французів невдоволені підвищенням пенсійного віку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: