У Португалії збудують найбільшу в Європі сонячну електростанцію

Середа, 1 лютого 2023, 11:02

Іспанські компанії Iberdrola та Prosolia Energy отримали екологічну ліцензію на будівництво найбільшого фотоелектричного проєкту в Європі на північному заході Португалії встановленою потужністю 1200 мегаватів.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

У своїй заяві Iberdrola повідомила, що екологічна ліцензія, видана Португальським агентством з охорони навколишнього середовища, означає, що вона може будувати те, що вважається "найбільшим фотоелектричним проєктом в Європі і п'ятим за величиною у світі".

Компанія заявила, що, за її оцінками, майбутня інфраструктура, яка матиме встановлену потужність 1200 МВт, почне працювати у 2025 році, і що будівництво створить до 2500 робочих місць, "в основному для місцевих робітників".

Сонячний фотоелектричний парк, названий "Фернандо Пессоа", постачатиме "чисту, дешеву енергію місцевого виробництва, достатню для задоволення річних потреб близько 430 тисяч будинків, тобто населення, яке майже вдвічі перевищує населення міста Порту", - йдеться в повідомленні.

За даними компанії, проєкт дозволить уникнути споживання 370 мільйонів кубометрів газу на рік - обсягу, необхідного для виробництва такої ж кількості енергії в комбінованому циклі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: