Зеленський обговорив із президентом Азербайджану співпрацю на міжнародних майданчиках

Середа, 15 лютого 2023, 22:06

Президент України Володимир Зеленський і президент Азербайджану Ільхам Алієв у телефонній розмові обговорили співпрацю на міжнародних майданчиках.

Про це глава держави написав у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"Мав телефонну розмову з президентом Азербайджану. Подякував йому за послідовну підтримку Азербайджаном українського суверенітету та територіальної цілісності, а також за надану гуманітарну допомогу. Ми обговорили співпрацю на міжнародних майданчиках", - йдеться у повідомленні.

Азербайджан у січні передав дві партії енергетичного обладнання Україні, в тому числі електростанції резервного живлення великої потужності і силові трансформатори.

Загальна сума гуманітарної допомоги, наданої Азербайджаном у зв'язку з війною в Україні, вже наблизилася до 30 мільйонів манатів (17,5 млн доларів США).

Протягом останніх 6 місяців різні азербайджанські організації надавали гуманітарну допомогу населенню України. На медичну та соціально-психологічну реабілітацію в Азербайджан привезли 90 українських дітей, які постраждали від війни і втратили близьких.

Було повністю відновлено зруйновану внаслідок бойових дій школу №12 імені Заріфи Алієвої в місті Ірпінь, проведено різні заходи гуманітарної допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: