Кулеба чекає на новий пакет санкцій ЄС до 24 лютого

Четвер, 2 лютого 2023, 15:45

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Європейський Союз має завершити процедуру запровадження санкцій до річниці повномасштабного російського вторгнення.

Про це він заявив під час спільного засідання Єврокомісії та уряду України у Києві, повідомляє кореспондент Європейської правди.

Кулеба наголосив, що 10-й пакет має бути запроваджений якнайшвидше, не пізніше 24 лютого 2023 року.

Він також повідомив, що Київ передав до Брюсселя свої очікування від нового санкційного пакета. Зокрема, Кулеба вважає обов’язковим включення "блокуючих санкцій проти виробництва російських ракет та безпілотних засобів". За його словами, Київ надав конкретні пропозиції щодо обмежень, які мають додатково обмежити можливості РФ виробляти ракети та дрони.

"Ми очікуємо на санкції проти ядерного сектору, та персональні санкції проти російських пропагандистів, і в України є конкретні пропозиції також з цього приводу", - додав він.

Кулеба наголосив, що, на думку України, ЄС не використовує усі можливості для цього. "Ми не знаходимо відповіді, чому Євросоюз не задіює глобальний санкційний режим через порушення прав людини", - пояснив міністр.

Високий представник ЄС з питань безпекової та зовнішньої політики у відповідь визнав, що діалог щодо санкцій щоразу є складним. "Але я нагадаю, що ми наразі вже запровадили санкції проти 1500 осіб – це понад 1300 людей та понад 170 юридичних осіб", - заявив він.

Як повідомлялося, на зустрічі у Києві президента Єврокомісії пообіцяла Україні вступ до Євросоюзу.

На цій же зустрічі міністр оборони України розповів, чого чекає від ЄС для перемоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: