ЄС направив понад 1100 рятувальників до Туреччини 

Вівторок, 7 лютого 2023, 13:13

ЄС мобілізував понад 1180 рятувальників для Туреччини через механізм цивільного захисту для допомоги у подоланні наслідків землетрусів.

Про це повідомила Єврокомісія у вівторок, пише "Європейська правда".

Після активації Туреччиною механізму цивільного захисту ЄС 19 країн-членів ЄС, серед яких Австрія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Естонія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія і Іспанія, разом з Албанією і Чорногорією запропонували свої команди в координації з Координаційним центром ЄС з реагування на надзвичайні ситуації і турецькою владою.

У Туреччині затримали чотирьох осіб через "провокаційні пости" про землетрус

25 пошуково-рятувальних команд прямують до найбільш постраждалих районів Туреччини для допомоги. 11 з цих команд вже прибули. 

Крім того, дві медичні бригади були відправлені через механізм цивільного захисту ЄС для надання невідкладної медичної допомоги постраждалим. 

Загалом європейські країни запропонували 1185 рятувальників і 79 пошукових собак. Ці цифри можуть зрости ще більше.

Землетрус вплинув на 13,5 млн мешканців Туреччини

Координаційний центр ЄС з реагування на надзвичайні ситуації також створив Групу ЄС з цивільного захисту, до якої увійшли експерти з 11 країн-членів, які були негайно направлені до Туреччини для підтримки операцій.

У Сирії ЄС підтримує контакт зі своїми гуманітарними партнерами на місцях і фінансує гуманітарні організації, які проводять пошуково-рятувальні операції, а також надають підтримку в галузі водопостачання і санітарії, розповсюджують ковдри і засоби гігієни в постраждалих районах. Вони також оцінюють рівень пошкоджень і потреб всередині Сирії після вчорашнього землетрусу, щоб адаптувати своє реагування.

ЄС розглядає всі можливі варіанти розгортання додаткових ресурсів всередині Сирії для підтримки постраждалого населення.

Як повідомлялося, кількість загиблих унаслідок руйнівних землетрусів у Туреччині та Сирії у вівторок перевищила 5 тисяч осіб.

Згідно з даними турецького уряду, землетрус прямо вплинув на 16% населення Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: