Прем’єр Словаччини пообіцяв Зеленському "зробити все можливе" для передання МіГ-29

Четвер, 9 лютого 2023, 19:51

Президент України Володимир Зеленський у четвер у Брюсселі провів особисту зустріч із очільником словацького уряду Едуардом Гегером, під час якої обговорювалось питання надання винищувачів МіГ-29.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TASR.

Під час зустрічі Зеленський офіційно попросив Словаччину надати Україні винищувачі МіГ-29 для захисту від російської агресії. На це Гегер відповів, що Словаччина зробить все можливе, щоб задовольнити це прохання.

Інших подробиць зустрічі президента України та прем’єра Словаччини наразі не наводиться.

У грудні минулого року міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер заявив, що його країна планує передати Україні свої винищувачі МіГ-29, і що приготування для цього можуть початися найближчими тижнями.

А міністр оборони країни Ярослав Надь раніше підтверджував, що Братислава готова обговорити передання Україні своїх МіГ-29.

Нагадаємо, з 1 вересня 2022 року польські винищувачі почали чергувати у повітряному просторі Словаччини згідно з домовленістю між Варшавою і Братиславою щодо захисту повітряного простору Словаччини.

Вважалося, що ця угода відкриває шлях для передачі словацьких МіГ-29 Україні, а Словаччина отримає замість них західні винищувачі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: