Естонія: Верховний суд відхилив позов консерваторів щодо результатів е-голосування 

П'ятниця, 10 березня 2023, 15:42

Верховний (Державний) суд Естонії відкинув позов Консервативної народної партії Естонії (EKRE) щодо результатів електронного голосування на парламентських виборах, через те, що спершу з цим питанням потрібно було звернутися до Виборчої комісії.

Про це повідомляє ERR, пише "Європейська правда". 

9 березня Верховний суд отримав скаргу від EKRE, в якій консерватори ставлять під сумнів визначені результати електронного голосування на парламентських виборах і вимагають визнати їх недійсними. 

У суді пояснили, що скаргу спершу треба було подати до самої Виборчої комісії, а поки цей етап не пройдено, розгляд скарги - поза компетенцією Верховного суду. 

Нагадаємо, за результатами парламентських виборів в Естонії, перемогу здобула Партія реформ прем'єрки Каї Каллас, яка отримала 37 мандатів.

До оприлюднення результатів електронного голосування, коли публікувався результат оброблених паперових бюлетенів, зі значним відривом лідирували EKRE, а додавання результатів електронного голосування радикально змінило картину на користь "Партії реформ". 

Детальніше про це читайте у статті Е-вибори проти популістів: як інтернет-голосування в Естонії закріпило підтримку України.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: