Лідер Китаю планує розмову із Зеленським, вперше за час повномасштабної війни - ЗМІ

Понеділок, 13 березня 2023, 13:33

Лідер Китаю Сі Цзіньпін планує поговорити з президентом України Володимиром Зеленським вперше за час повномасштабної війни, ймовірно, вже після поїздки до Москви.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal з посиланням на слова поінформованих джерел. 

Розмова може відбутися у форматі відеоконференції. Поїздка китайського лідера до Москви, яка нібито може відбутися вже наступного тижня, та плани на спілкування із Зеленським, ймовірно, свідчать про спроби Пекіна відігравати активнішу роль "посередника" для завершення війни. 

Окрім Москви, китайський лідер нібито планує відвідати деякі європейські столиці, проте точні його плани ще невідомі. Це буде перша серія закордонних поїздок Сі Цзіньпіна після того, як його безпрецедентно для Китаю втретє переобрали на найвищу посаду. 

Нагадаємо, під річницю початку повномасштабної війни Китай опублікував своє бачення того, як завершити війну між Росією та Україною. Про китайський "мирний план" ЄвроПравда детально розповідала у статті "Китайська гра у мир".

Тим часом від США останніми тижнями лунають попередження, що Китай замислюється над постачанням зброї Росії, а в Китаї такий потенційний крок порівняли з тим, як США постачають зброю Тайваню

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: