Лавина в італійських Альпах: загинули дві лижниці зі Швеції 

фото
Понеділок, 20 березня 2023, 11:04

Рятувальники знайшли загиблими двох лижників, які потрапили у лавину в районі населеного пункту Курмайор на півночі Італії: ними виявилися дівчата зі Швеції.

Про це повідомило італійське агентство ANSA, пише "Європейська правда".

Тіло другої загиблої виявили вранці 20 березня під час огляду зони сходження лавини з гелікоптера з використанням спецобладнання. Надвечір у неділю рятувальники призупиняли пошуки через погану видимість, оскільки вона не дозволяла оцінити рівень небезпеки нової лавини для учасників рятувальної операції.

 

Як стало відомо, загалом у групі лижників було двоє дівчат і двоє юнаків зі Швеції віком 21-25 років. 

Лавина зійшла на висоті близько 2300 метрів вдень 19 березня, накривши майже 600 метрів кулуару. Дівчат збило з ніг усією масою лавини, хлопцям вдалося не потрапити під неї та одразу сповістити рятувальну службу.

Вони майже одразу знайшли першу подругу у важкому стані й намагались реанімувати її, але не змогли. Другу дівчину, як виявилось, лавина віднесла на 400 метрів униз.

ANSA
ANSA

У горах Європи цієї зими було чимало інцидентів зі сходженням лавин, у тому числі з летальними випадками. Один з останніх випадків стався у французьких Альпах - загинув французький бізнесмен, родич співзасновника торгової мережі "Ашан".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: