МЗС Польщі викликало главу посольства Білорусі через шпигунську справу - ЗМІ

Четвер, 23 березня 2023, 16:08

Керівника посольства Білорусі у Варшаві викликали "на килим" у МЗС Польщі у зв’язку з викриттям шпигунської мережі, що працювала на Росію.

Про це стало відомо RMF FM із власних джерел, повідомляє "Європейська правда".

Виклик білоруського дипломата до міністерства закордонних справ пов'язаний із розкриттям у Польщі шпигунської мережі, яка, як стверджують у Варшаві, діяла на користь Росії.

У Греції викрили російську шпигунку, яка цікавилась особистими даними померлих

Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало дев'ятьох іноземців, яких вважають причетними до цієї шпигунської мережі.

Білоруському дипломату висловили різкий протест щодо шпигунської діяльності білоруських громадян у Польщі. Це стало підтвердженням того, що серед затриманих підозрюваних є білоруси. Раніше про затримання білоруських громадян повідомляли тамтешні блогери. 

Напередодні самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що Польща запропонувала Мінську обміняти затриманих шпигунів. За словами Лукашенка, поляки "ловлять людей" без доказів, що потім обміняти їх на когось із Росії чи Білорусі.

Міністр внутрішніх справ та адміністрації Маріуш Камінський, відповідаючи на запитання про цю справу, не став докладно коментувати слова Лукашенка. Однак він заявив, що білоруський диктатор "отримав дуже чіткий сигнал".

Минулого тижня стало відомо, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі ліквідувало шпигунську мережу, яка працювала на Росію та мала здійснювати підготовку до диверсійної діяльності в Польщі.

За попередніми даними, у співпраці з російськими спецслужбами підозрювані вели розвідувальну діяльність проти Польщі та готували диверсійні акти в інтересах російської розвідки. Вони виявляли і документували залізничні перевезення зброї до України.

Після розкриття мережі у Польщі допустили подальші арешти у межах розслідування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: