Швеція вимагатиме від Угорщини пояснити, чому затримується ратифікація її вступу в НАТО

Четвер, 23 березня 2023, 17:39

Шведський прем’єр-міністр Ульф Крістерссон у четвер заявив, що говоритиме з угорським візаві Віктором Орбаном про те, чому Будапешт затримує ратифікацію протоколу про вступ Стокгольма до Північноатлантичного альянсу.

Про це, як пише "Європейська правда", Крістерссон сказав у коментарі "Шведському радіо".

Як зазначив шведський прем’єр, він не отримав від Угорщини жодного пояснення, чому вона розділяє заявки Швеції та Фінляндії на вступ до НАТО.

"Я порушу питання, чому вони (Угорщина. – Ред.) зараз відокремлюють Швецію від Фінляндії. Це сигнали, які ми не отримували раніше, тому я обов'язково порушу це питання з паном Орбаном сьогодні", – сказав Крістерссон.

Парламент Швеції схвалив вступ до НАТО

Минулого тижня фракція правлячої партії Угорщини "Фідес" ухвалила рішення розглянути окремо питання ратифікації протоколів про вступ до Північноатлантичного альянсу Фінляндії та Швеції.

Тоді як вступ Фінляндії планують схвалити вже 27 березня, дата голосування за заявку Швеці досі не визначена.

Сталось це на тлі оголошення президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, який заявив, що країна ратифікує протокол про вступ Фінляндії в Північноатлантичний альянс окремо від Швеції.

Нагадаємо, Швеція та Фінляндія минулого року разом подали заявки на приєднання до НАТО після відкритого нападу Росії на Україну, але зіткнулися з неочікуваними запереченнями з боку Туреччини. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: