У Чехії українця посадили на 12 років за вбивство молдованина після суперечки про політику

Вівторок, 28 березня 2023, 17:35

У Чехії українця Володимира Синицю засудили до 12 років позбавлення волі за вбивство одним ножовим пораненням молдованина, з яким він напився і сперечався про політику і Бога.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Novinky.

У вівторок Синиця не зміг подати апеляцію до Вищого суду Праги на листопадовий вирок Регіонального суду в Пльзені, який, таким чином, є остаточним.

"У справі було цілком достовірно доведено, що саме підсудний Синиця в нетверезому стані вдарив потерпілого ножем і заподіяв йому тілесні ушкодження, які призвели до негайної смерті потерпілого", - пояснила негативне рішення голова апеляційної колегії Міхаела Паржизкова.

Суддя також вказала на те, що Синиця спочатку стверджував поліції, що це був нещасний випадок, але коли свідок всього інциденту наклав на себе руки, підсудний спробував звинуватити його.

Різдво 2021 року Синиця провів зі своїм співвітчизником та чоловіком з Молдови на кухні хостела в місті Тржемошна, неподалік від Пльзеня. Трійця веселилася, аж поки розмова не перейшла на політику і Бога, що призвело до суперечки.

"Ми всі троє випивали на кухні гуртожитку. Обговорювали і політику. Потерпілий казав, щоб ми їхали воювати на Донбас. Ми пояснювали йому, що перебуваємо в Чехії, щоб заробити гроші і підтримати наші сім'ї в Україні", - розповів Синиця на суді.

Однак у якийсь момент, згідно з вироком, він витягнув ніж довжиною 33,5 см і вдарив молдованина в ліву частину грудей. Чоловік помер на місці.

Синиця заперечував свою причетність до нападу, стверджуючи, що саме він допоміг зупинити кровотечу.

Другий з українців, який повісився незабаром після інциденту і залишив два прощальні листи, розповів, що намагався заспокоїти двох чоловіків, які сварилися, але, за його словами, Синиця несподівано вихопив ніж і вдарив ним молдованина.

У своїй апеляційній скарзі Синиця вказав на нібито невідповідності, неповноту і нелогічність доказів. За його словами, другий українець повісився, тому що "не сказав правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: