У Німеччині після вибухів на "Північних потоках" обшукали підозріле судно

Середа, 8 березня 2023, 13:03

Під час розслідування вибухів на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" німецька прокуратура в січні обшукала підозріле судно. 

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на видання Die Welt, повідомила Федеральна прокуратура Німеччини у відповідь на запит.

Підозрюють, що обшукане судно могло бути використане для транспортування вибухових пристроїв. Достовірних відомостей про зловмисників, їхні мотиви та підконтрольність якійсь із держав наразі встановити не вдалося. Триває експертиза вилучених слідів та предметів. 

У Німеччині та США прокоментували зливи ЗМІ про "український слід" у вибухах на "Північних потоках"

"Особи зловмисників та їхні мотиви є предметом поточного розслідування. Надійних тверджень з цього приводу, особливо щодо питання державного контролю, наразі робити не можна", - заявили у прокуратурі.

За даними федеральної прокуратури, обшук проходив з 18 по 20 січня "у зв'язку з підозрілою орендою судна".

Нагадаємо, у вівторок авторитетне американське ліберальне видання The New York Times також опублікувало статтю з посиланням на джерела та дані розвідки, які схильні вважати, що за вибухом газопроводів "Північні потоки" у Балтійському морі стоять неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці.

А за даними німецьких ЗМІ, слідство в Німеччині встановило судно, яке використовувалось для здійснення диверсії на російських газогонах "Північні потоки" в Балтійському морі восени 2022 року, і вважає, що воно так чи інакше пов’язане з Україною.

Німецький міністр оборони Борис Пісторіус застеріг від поспішних висновків після повідомлень про диверсії на газопроводах.

Міністр оборони Олексій Резніков заперечив причетність українських офіційних структур до підриву газопроводів РФ у Балтійському морі на тлі публікацій у західній пресі про "український слід".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: