У Британії розкрили нові деталі церемонії коронації Чарльза ІІІ – щодо карети

фото
Понеділок, 10 квітня 2023, 10:47

Король Чарльз III вирушить на коронацію до Вестмінстерського абатства у найновішій кареті королівської родини, а повертатиметься з неї у традиційній – тій, що використовується майже 200 років і відома своєю незручністю. 

Про це повідомляє BBC, пише "Європейська правда".

До Вестмінстерського абатства королівське подружжя попрямує в екіпажі Diamond Jubilee State Coach – кареті, яку створили до 80-річчя Єлизавети II і вперше використали у 2014 році.

 

Це найновіша карета королівської родини, яка виглядає доволі традиційно і призначена для упряжки з шести коней, але інтегрувала багато сучасних технологій – зокрема, там є кондиціонер та сучасна гідравлічна підвіска, що забезпечує комфортну амортизацію під час руху. 

Карета прямуватиме трохи коротшим маршрутом, аніж під час коронації Єлизавети ІІ. Королівський екіпаж прослідує через Адміралтійську арку, повз Трафальгарську площу та будівлю парламенту і прибуде до Вестмінстерського абатства перед початком служби об 11 ранку.

Водночас після коронації Чарльз III повертатиметься до палацу у традиційній кареті Gold State Coach. Вона використовувалася на усіх коронаціях британських монархів, починаючи з 1830 року, і відома своєю незручністю. Цей екіпаж, що потребує восьми коней в упряжці, виготовили в середині XVIII сторіччя. 

 

Процесія з колісницею буде одним із найбільш видовищних епізодів церемонії коронації.

Як відомо, Чарльз III буде коронований 6 травня 2023 року на церемонії, яку проведе глава англіканської церкви, архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі. Дружина Чарльза, королева-консорт Камілла буде коронована разом зі своїм чоловіком.

Корону Святого Едуарда – головну коронну коштовність Сполученого Королівства – почали готувати до події вже у грудні 2022 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: