Орбан після санкцій США проти банку в Угорщині назвав Вашингтон "хорошим другом" і "союзником" 

П'ятниця, 14 квітня 2023, 16:32

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан намагався знизити градус напруженості у відносинах між його урядом і Сполученими Штатами після санкцій Вашингтона проти російського банку в Будапешті.

Про це Орбан говорив в інтерв'ю державному радіо в п’ятницю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство АР.

Орбан, схоже, хотів не допустити погіршення відносин з Вашингтоном, підкреслюючи статус США як союзника Угорщини по НАТО і одного з її найважливіших торговельних партнерів.

"У нас хороші відносини з американцями. Сполучені Штати є нашим другом і важливим союзником", – сказав він. 

"Ми ніколи не погоджувалися з санкціями (проти Росії. – Ред.)", – продовжив Орбан. Але, за його словами, Угорщина не заперечує "нічиє право, в тому числі і право Сполучених Штатів, вводити санкції, якщо вони вважають за потрібне".

Нагадаємо, уряд Угорщини вийшов зі складу учасників Міжнародного інвестиційного банку в четвер, наступного дня після запровадження санкцій США проти фінустанови.

"(Операції банку. – Ред.) стали неможливими. Він не може виконувати свою функцію. Ми вирішили, що за цих обставин участь Угорщини в подальшій роботі банку стала безглуздою", – пояснив Орбан.

У середу США наклали санкції на Міжнародний інвестиційний банк у Будапешті та одного з його менеджерів, угорця Імре Лослоуцкі. Банк має майже 50% російської власності й позбавлений нагляду з боку угорської влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: