Прикордонне агентство Євросоюзу розгорнуло своїх офіцерів у п’ятій країні за межами ЄС 

П'ятниця, 21 квітня 2023, 08:57

Прикордонне агентство Європейського Союзу Frontex у четвер розпочало свою роботу в Північній Македонії: таким чином воно діє вже у п’яти країнах за межами ЄС.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство AP.

Понад 100 прикордонників допомагатимуть національним патрулям на південному кордоні країни з Грецією, де після послаблення коронавірусних обмежень зросла активність контрабандистів.

"Ми повинні діяти разом, щоб гарантувати, що наші кордони не будуть використовувати ті, хто прагне нажитися на тяжкому становищі інших", – прокоментував виконавчий директор Frontex Ганс Лейтенс під час церемонії в столиці Північної Македонії Скоп'є.

Агенція вже працює в чотирьох інших країнах за межами ЄС – в Албанії, Молдові, Чорногорії та Сербії, а в регіоні Західних Балкан вже діють близько 300 офіцерів.

Відповідно до угоди, досягнутої в жовтні минулого року, Frontex розмістить понад 100 офіцерів, транспортні засоби і обладнання на кордоні Північної Македонії з Грецією.

Спільні операції з національною поліцією можуть також відбуватися вздовж кордонів з іншими сусідніми країнами, які співпрацюють з агентством ЄС.

Північна Македонія, яка давно прагне приєднатися до ЄС, офіційно розпочала переговори про вступ у липні 2022 року.

Читайте також про те, якою ціною Північна Македонія відновила рух до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: