Головний дипломат ЄС відреагував на скандальну заяву посла Китаю у Франції

Понеділок, 24 квітня 2023, 07:20

Високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель назвав неприйнятною скандальну заяву посла Китаю у Франції щодо Криму та суверенітету країн, які раніше були у складі СРСР.

Заяву він опублікував у своєму Twitter, пише "Європейська правда".

"Заяви посла Китаю у Франції, якими він поставив під сумнів суверенітет країн, що стали незалежними після розпаду СРСР у 1991 році, є неприйнятними. ЄС може лише сподіватися, що ці заяви не відображають офіційну політику Китаю", – відреагував головний дипломат Євросоюзу.

Нагадаємо, посол Китаю Лу Шає в інтерв'ю висловив думку, що країни колишнього СРСР "не мають ефективного статусу в міжнародному праві, оскільки не існує міжнародної угоди, яка б конкретизувала їхній статус як суверенної країни".

Головний дипломат ЄС закликав до військово-морського патрулювання в Тайванській протоці

Він також сказав, що питання територіальної належності окупованого РФ Криму "залежить від того, як сприймати проблему", і що півострів "від початку належав Росії".

Офіційний Париж після того закликав Пекін пояснити, чи ці заяви відображають офіційну позицію Китаю, а держави Балтії висловили обурення, викликавши китайських дипломатів до МЗС. 

Посол України у Франції Вадим Омельченко гостро відреагував на заяви китайського дипломата.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: