Британія і Німеччина спільно працюватимуть над розробкою новітніх танкових боєприпасів

Четвер, 27 квітня 2023, 14:56

Німеччина і Велика Британія спільно працюватимуть над наступним етапом розробки сучасних бронебійних танкових боєприпасів.

Як передає "Європейська правда", про це повідомили у Міноборони Британії у четвер.

Національний директор з питань озброєнь Великої Британії Енді Старт зустрівся зі своїм німецьким колегою, віцеадміралом Карстеном Ставіцкі, в Лондоні, де вони підписали Заяву про наміри працювати разом над снарядом з підвищеною кінетичною енергією (EKE) – сучасним бронебійним боєприпасом, який забезпечує якісну зміну здатності армії протистояти загрозам.

Поточні дискусії спрямовані на розробку спільної програми, яка має бути започаткована цього року з метою використання боєприпасів EKE для основного бойового танка Британії Challenger 3 і німецького танка Leopard 2.

У Міноборони  Британії стверджують, що з розвитком програми спільна робота між країнами стане ключовим фактором забезпечення сталого промислового потенціалу для промисловості обох країн, збереження робочих місць по всій Британії і підтримки пріоритету прем'єр-міністра щодо зростання економіки.

"Ми дуже раді працювати з Німеччиною над цією програмою, допомагаючи оснастити наші збройні сили необхідними для перемоги в бою засобами.

Стандартизовані боєприпаси не лише сприятимуть співпраці на полі бою з багатьма нашими союзниками по НАТО, але й матимуть значний експортний потенціал для британських і німецьких партнерів з оборонної промисловості", – заявив британський міністр оборони Бен Воллес.

Снаряди EKE будуть стріляти з башти L55A1 на основних бойових танках Challenger 3 і Leopard 2, при цьому буде забезпечена оперативна сумісність з союзниками по НАТО.

За умовами нової угоди, Німеччина і Велика Британія відкриті для інших країн, які приєднаються до співпраці або стануть одержувачами експорту. Країни також продовжуватимуть обговорення потенційної співпраці щодо інших типів 120-мм танкових боєприпасів.

Нагадаємо, наприкінці березня у Міністерстві оборони України офіційно підтвердили, що британські танки Challenger 2 прибули в Україну. Тоді ж були поставлені і 18 танків Leopard 2 від Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: