Новообраний президент Чорногорії здійснить перший закордонний візит до Брюсселя

Понеділок, 3 квітня 2023, 22:29

Колишній міністр економіки Чорногорії Яков Мілатович, обраний новим президентом Чорногорії на виборах у неділю, свій перший візит планує здійснити до Брюсселя.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він заявив в інтерв’ю чорногорському мовнику RTCG у понеділок.

"Ми почали переговори (про вступ до ЄС. – Ред.) у 2012 році, вони тривалий час були заморожені… І я вважаю, що нам потрібно вжити рішучіших кроків у цьому напрямку, і як президент я обираю для свого першого візиту Брюссель", – зазначив Мілатович.

Нагадаємо, опозиційний кандидат Яков Мілатович отримав підтримку понад 60% чорногорських виборців у другому турі президентських виборів у неділю.

У своїй першій промові після виборів новий президент Чорногорії висловив упевненість, що за його каденції країна вступить до ЄС, а також підтримуватиме добрі відносини з країнами Західних Балкан.

Опонент Мілатовича, багаторічний президент Чорногорії Міло Джуканович, також зазначив, що перемога нового президента створює гарне підґрунтя для повернення Чорногорії на шлях до членства у ЄС.

Більше про це читайте тут: За підтримки ЄС та друзів Путіна: як новий лідер Чорногорії об'єднав ворогів для своєї перемоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: