Чоловіка колишньої першої міністерки Шотландії затримали у справі щодо фінансів партії

Середа, 5 квітня 2023, 13:03

Експосадовця Шотландської національної партії (SNP) та чоловіка колишньої першої міністерки Шотландії Ніколи Стерджен затримали у рамках розслідування щодо партійних фінансів.

Про це повідомляє BBC, пише "Європейська правда".

Чоловіка Стерджен Пітера Мюррелла вранці 5 квітня взяли під варту, він спілкується зі слідчими.

Поліція Шотландії тим часом проводить обшуки за кількома адресами, які не називають. Біля домівки подружжя у Глазго та штаб-квартири партії в Единбурзі теж помітили поліцію, але невідомо, чи слідчі заходили туди.

 

Мюррелл з 1999 року був виконавчим директором Шотландської національної партії і пішов у відставку минулого місяця. Зі Стерджен вони одружені з 2010 року. 

Розслідування щодо фінансів SNP триває вже понад рік через питання щодо того, як витратили понад 600 тисяч фунтів, які зібрали партійні активісти на кампанію про майбутній референдум.

Крім того, виникли питання до коректності декларування 107 тисяч фунтів стерлінгів, які Мюррелл позичив партії у червні 2021 року. 

Нагадаємо, Нікола Стерджен, яка для багатьох стала ключовим політиком у боротьбі за незалежність Шотландії, за власним рішенням пішла з посади лідера партії минулого місяця. Замість неї SNP вперше обрала своїм очільником мусульманина Хумзу Юсафа, який перед цим був міністром охорони здоров’я шотландського уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: