ЗМІ: у Зеленського допустили переговори з РФ про Крим до військового повернення півострова

Четвер, 6 квітня 2023, 07:28

В Офісі президента України допустили переговори з Росією перед тим, як повертати Крим військовим шляхом.

Як пише "Європейська правда", про це у коментарі Financial Times сказав заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга. 

"Якщо ми успішно досягнемо наших стратегічних цілей на полі бою і вийдемо на адмінкордон з Кримом, ми готові почати дипломатичний етап і обговорити це питання. Але це не означає, що ми виключаємо звільнення (Криму. - Ред.) військовим шляхом", - зазначив Сибіга.

Видання відзначає, що цей коментар "може заспокоїти" тих західних посадовців, які скептично оцінюють спроможність України повернути півострів силою і побоюються, що це та "червона лінія" для Путіна, за якою можлива ядерна ескалація. Також у матеріалі нагадують, що серед українців, за опитуванням КМІС, 87% проти будь-яких територіальних поступок задля припинення війни.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський на спільному брифінгу з лідерами Молдови, Словаччини, Словенії і Хорватії сказав, що допускає перемовини про мир з російським керівництвом лише за умови, що РФ добровільно вийде з окупованих територій.

У лютому видання Politico у статті з посиланням на анонімні коментарі розповідало: в адміністрації президента США досі переконані, що повернення Україною Криму є "червоною лінією" для Путіна і загрожує серйозною ескалацією. Але водночас, за даними видання, у Вашингтоні не заперечують право України відвоювати півострів.

Читайте також: Повернути Крим – реально. Як Захід змінює ставлення до військової перемоги України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: