Естонія хоче закрити один з прикордонних пунктів із Росією

Четвер, 11 травня 2023, 17:16

Естонія розгляне питання про закриття прикордонного переходу Койдула з Росією на півдні країни.

Як пише "Європейська правда", про це заявив міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс, повідомляє ERR.

Серед основних причин можливого закриття міністр назвав різке скорочення кількості перетинів кордону, погані відносини з Росією та економію коштів. Глава МВС повідомив, що перед ухваленням рішення про закриття переходу проведуть аналіз впливу цього рішення.

"Ми хотіли б отримати цей аналіз в другій половині цього року, і тоді можна буде дивитися, якими є ефекти і чи виправдано продовжувати це питання, чи ні. Рішення поки що немає, дослідження тільки починаються", – сказав він.

Для міжнародного руху на кордоні Естонії з Росією відкрито п'ять прикордонних пунктів, три з яких призначені для автомобільного сполучення – Нарва, Лухамаа і Койдула і два для залізничного сполучення. Крім того, є два двосторонні прикордонні пункти, які відкриті для перетину кордону жителями Естонії та Росії. Один із них – прикордонний перехід Нарва-2 – тимчасово закритий з листопада минулого року.

Нагадаємо, 3 травня у Литві був скасований надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю, який був запроваджений у 2021 році через наплив мігрантів. Також режим надзвичайного Литва скасувала на кордоні з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: