Прем'єр Молдови заявив про численні порушення на виборах в Гагаузії

Вівторок, 16 травня 2023, 10:00

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан прокоментував попередні результати другого туру виборів в автономному регіоні Гагаузія, де перемогла представниця партії проросійської партії Шор Євгенія Гуцул.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Молдовський прем'єр зазначив, що на виборах в Гагаузії було багато порушень і винні будуть покарані.

"Передусім вибори мають визнати дійсними. Там виявили безліч порушень, які задокументували та представили у ЦВК автономії. На підставі цього ми маємо побачити остаточне рішення", – сказав Речан.

Він також прокоментував майбутню співпрацю з Євгенією Гуцул в уряді.

"Якщо будуть "елементи", неважливо, хто вони, які спробують створити порядок денний, відмінний від порядку денного громадян, правоохоронна система Молдови відреагує та покарає будь-які відхилення від законодавства", — наголосив Речан.

Нагадаємо, у Гагаузії 14 травня відбувся другий тур виборів глави регіону. За даними Центрвиборчкому, перемогу здобула кандидатка від партії Шор Євгенія Гуцул, здобувши 27 376 (52,39%) голосів виборців. За незалежного кандидата Григорія Узуна, підтримуваного Партією соціалістів, проголосували 24 913 виборців (47,6%).

Президентка Молдови перед виборами у Гагаузії звинуватила РФ у втручанні через своїх агентів.

Про те, як Кремль у першому турі "програв" вибори у Гагаузії та чому Росія все одно буде мати там зручну для себе людину – читайте у статті "ЄвроПравди" Росія програє башкана Додону: як Гагаузія стала полем битви агентів РФ у Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: