Головний контррозвідник Естонії: Ми ліквідували російську резидентуру

Четвер, 18 травня 2023, 17:53

Майбутній очільник Поліції безпеки Естонії Марго Паллосон вважає, що країні вдалось ліквідувати резидентуру російської розвідки, яка працювала, серед іншого, через посольство РФ.

Таку думку Паллосон висловив в інтерв’ю естонському мовнику ERR, повідомляє "Європейська правда".

Посадовець зазначив, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну змінило роботу Поліції безпеки Естонії, тож її метою стало створення "максимально жорсткого оперативного середовища".

"Резидентура російських спецслужб вислана з Естонії, тут немає розвідувальної резидентури, вони не можуть приїхати в Естонію в контексті чинних обмежень", – сказав Паллосон.

Натомість, на думку майбутнього керівника, найбільшу загрозу для Естонії становлять громадяни країни, що їдуть до Росії, оскільки вони можуть бути завербовані.

"І, звісно, вони компенсують свою діяльність технічною розвідкою. За Естонією можна дуже успішно стежити з Брюсселя, Берліна, Осло. Якщо всі європейські служби будуть активно співпрацювати, утворюючи єдиний фронт, це зміцнить і естонську державу", – підкреслює він.

Контррозвідник зазначив, що за останні 15 років в Естонії було засуджено двадцять людей, які співпрацювали з російськими спецслужбами, а тільки за останній рік із країн ЄС вислали 500 розвідників з-поміж дипломатів.

Раніше естонська контррозвідувальна служба повідомляла, що Федеральна служба безпеки Російської Федерації систематично намагається вербувати воєнних біженців, які прибувають до Естонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: