У Франції хочуть заборонити куріння в лісах, щоб уникнути пожеж

Четвер, 18 травня 2023, 22:23

Депутати нижньої палати парламенту Франції попередньо підтримали законопроєкт, який заборонятиме куріння в лісах і лісосмугах під час пожежонебезпечних сезонів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Депутати французької Національної асамблеї одноголосно підтримали вже схвалений у Сенаті законопроєкт, спрямований на запобігання та боротьбу з лісовими пожежами.

Додаткова поправка, ухвалена законодавцями, забороняє куріння в усіх лісах і лісосмугах або поблизу них за пожежонебезпечного сезону. Хоча загалом у Франції він триває влітку, на півдні країни, найбільш постраждалої від змін клімату, його оголошують і в інші місяці.

Заборона на куріння ґрунтується на чинному лісовому законодавстві, яке вже забороняє розпалювати вогнища за 200 метрів від лісових масивів.

У Польщі попередили про високий рівень пожежної небезпеки

Закон має на меті зменшити ризик пожеж, спричинених кинутими сигаретами. За офіційними даними, 90% загорянь у французьких лісах пов’язані з людською діяльністю.

Тепер Національна асамблея Франції має допрацювати остаточний законопроєкт, перш ніж його ухвалять і він набуде чинності.

Франція, одна з найбільш лісистих держав Європи, давно потерпає від лісових пожеж. Але якщо раніше ці стихійні лиха починались, як правило, в кінці року, зі зміною клімату вони трапляються раніше, стають частішими й їх усе важче зупинити.

Як повідомлялось, Франція замовить близько 200 додаткових пожежних машин для регіонів, які останніми роками найбільше потерпають від масштабних лісових пожеж. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: