В Україну завітала експрезидентка Хорватії: обговорила з Будановим досвід війни

фото
Вівторок, 2 травня 2023, 17:45

Колишня президентка Хорватії Колінда Грабар-Китарович відвідала Україну та провела зустріч з керівником Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майором Кирилом Будановим. 

Про це повідомили в ГУР, пише "Європейська правда".

Згідно з повідомленням, Буданов та Грабар-Китарович обговорили досвід Війни за незалежність Хорватії у 1991-1995 роках, зокрема, процеси розмінування та шляхи притягнення до відповідальності осіб, які вчинили злочини проти людяності.  

"Українські "Буря" і "Блискавка" ще попереду", – заявив Буданов, маючи на увазі військові операції Хорватії, які в минулому допомогли державі звільнити свої території від сербських сепаратистів.

 
Буданов та Грабар-Китарович у Києві
фото: Telegram-канал ГУР МО

Буданов подякував Грабар-Китарович за "плідну розмову" та підтримку українців у війні з російськими загарбниками.

Крім того, колишня президентка Хорватії завітала до футбольного клубу "Динамо", повідомили на Facebook-сторінці команди. У "Динамо" зазначили, що експрезидентка є "затятою футбольною вболівальницею та прихильницею" команди з того часу, як 28 квітня минулого року в Загребі вона відвідала благодійний матч за мир в Україні між загребським та київським "Динамо".

Під час зустрічі з командою Грабар-Китарович подарували футболку з її прізвищем. 

 
Грабар-Китарович відвідала ФК "Динамо"
Фото: FC Dynamo Kyiv

Грабар-Китарович обіймала посаду президента Хорватії з 2015 до 2020 року. У січні 2020 року вона програла вибори у другому турі лівому експрем’єру Зорану Мілановичу. 

Міланович, відомий проросійськими заявами, виступає проти військової підтримки України, заявляючи, що вона лише "затягує війну", розв’язану Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: