В Естонії починаються масштабні військові навчання під егідою США

Вівторок, 9 травня 2023, 16:45

В Естонії з вівторка розпочались військові навчання Swift Response-2023, у межах яких естонські та союзні сили відпрацьовують сценарій швидкого перекидання військ у разі зовнішньої загрози.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

У навчаннях Swift Response-2023 беруть участь військовослужбовці Великої Британії, Латвії, Польщі та Чехії спільно з естонськими й американськими силами. Загалом у навчаннях беруть участь близько 1500 військовослужбовців із усіх країн.

До участі в цих навчаннях залучені не лише естонські Сили оборони, а й Союз оборони (Кайселіт) – добровольчі воєнізовані формування Естонії.

США перекинули в Естонію винищувачі F-22

Одним із центральних моментів Swift Response-2023 стане стрибок майже 600 парашутистів з аеродрому Нурмсі в Ярвамаа.

У зв’язку з навчаннями до 14 травня, поки триває їхня активна фаза, в повітряному просторі Естонії літатиме більше літаків Альянсу, зокрема гелікоптерів і великих транспортних літаків, попереджають Сили оборони країни.

"Для Сил оборони Естонії життєво важливо, щоб ми продовжували відпрацьовувати заходи з підтримки приймаючої країни – всебічно забезпечувати й гарантувати прийом союзників і координувати і організовувати різні операції на землі і в повітрі", – прокоментував полковник Віктор Каніцкі, командувач естонськими силами в межах Swift Response-2023.

Навчання Swift Response-2023 триватимуть до 20 травня включно. Одночасно з ними в Іспанії і Греції відбуватимуться більш масштабні навчання Defender-23, також під егідою США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: