Кулеба у роковини збиття російським "Буком" MH17: відповідальність РФ неминуча

Понеділок, 17 липня 2023, 11:57

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив співчуття у зв’язку з роковинами загибелі рейсу MH17, який збили з російського ЗРК "Бук" у небі над Донбасом, та наголосив, що відповідальність РФ за злочини неминуча.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У своєму Twitter Кулеба нагадав, що дев'ять років тому у збитому з російського "Бука" літаку загинули 298 людей. 

"Вона (Росія) роками брехала про трагедію, намагаючись ухилитись від відповідальності, доки суд у Нідерландах не встановив правду. Ми у жалобі за жертвами MH17 і наголошуємо: відповідальність за злочини Росії неминуча", – написав Дмитро Кулеба. 

Як відомо, Окружний суд Гааги 17 листопада 2022 року заочно засудив до довічного ув’язнення Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського та Леоніда Харченка за їхню роль у збитті малайзійського лайнера MH17 над Донбасом та доручив забезпечити їхній арешт. Суд постановив, що вони повинні виплатити родичам загиблих понад 16 млн євро компенсацій.

Олега Пулатова, суд визнав невинуватим, попри те, що він був заступником Гіркіна і передавав іншим обвинувачуваним вказівки щодо евакуації системи "Бук". Гаазький суд також визнав, що Росія контролювала "ДНР" під час збиття лайнера MH17.

У червні родичі загиблих у літаку влаштували протест під посольством Росії у Гаазі, розмістивши там 298 порожніх стільців. 

Читайте також: MH17: усе тільки починається. Найважливіше про вирок, що став перемогою України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: