У Фінляндії зібрали свідчення близько 50 очевидців і жертв воєнних злочинів в Україні

Середа, 19 липня 2023, 09:33

Центральна кримінальна поліція Фінляндії з минулої зими у процесі бесід з українськими біженцями зібрала покази близько 50 очевидців та жертв ймовірних воєнних злочинів в Україні.

Про це розповів старший комісар кримінальної поліції Оллі Тьоюряс, пише "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Розвідувальний відділ центральної кримінальної поліції зв'язується з біженцями з України, які прибули до Фінляндії. У розповідях цих людей фігурують події, що вказують на можливі воєнні злочини.

"У нас є протоколи допитів цих українських біженців про те, що вони бачили і пережили, де, коли і що сталося, і, можливо, з чиєї вини", – розповідає старший комісар кримінальної поліції Оллі Тьоюряс.

У найважчих випадках, за словами комісара, на очах людей гинули їхні близькі родичі, і перебіг подій вказує на можливий воєнний злочин.

"Буває, що люди не хочуть повертатися до тих спогадів, до того, що вони пережили в Україні. Це їхнє право", – каже Тьоюряс.

За словами Тьоюряса, поліція намагається отримати якомога детальнішу інформацію, щоб конкретний випадок можна було виявити серед безлічі інших подій і, можливо, просунутися в розслідуванні.

Нагадаємо, в лютому Фінляндія приєдналася до групи країн, що працює над створенням Спецтрибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. 

Читайте також про те, чому та як українські суди мають розслідувати воєнні злочини росіян.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: