Кулеба – критикам контрнаступу: Ви плюєте в обличчя українському солдату, стуліть пельку

Четвер, 31 серпня 2023, 21:38

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в четвер різко розкритикував коментаторів, які говорять про нібито повільні темпи українського контрнаступу.

Про це, як передає "Європейська правда", Кулеба сказав перед неформальною зустріччю очільників МЗС держав Європейського Союзу в іспанському Толедо.

"Критикувати повільні темпи контрнаступу – це все одно, що плювати в обличчя українському солдату, який щодня жертвує своїм життям, просуваючись вперед і звільняючи один кілометр української землі за іншим", – сказав міністр.

"Я б радив усім критикам стулити пельку. Приїжджайте в Україну і спробуйте самі звільнити один квадратний сантиметр", – додав голова МЗС.

На зустрічі міністрів у Толедо Кулеба розповів, що пріоритетними військовими потребами України залишаються артснаряди, бронетехніка і медеваки – броньовані "швидкі" для евакуації поранених.

Кулеба розповів про задачі України та ЄС, які планують виконати до грудня

Також він закликав партнерів подумати над способами захистити торгові судна, які йдуть альтернативним "зерновим коридором", доки вони у територіальних водах України – зокрема за допомогою ППО.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав не квапитися з висновками про контрнаступальні операції України влітку 2023 року, нагадавши, як Україна вже не раз перевершувала очікування.

А сам Кулеба говорив, що Київ "спокійно" ставиться до дискусії на Заході про недостатні темпи просування на півдні, та закликав проявити терпіння й не недооцінювати Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: