Вибори у Польщі: правляча партія зобразила, як Качинський кидає слухавку у розмові з Берліном

відео
Понеділок, 11 вересня 2023, 19:16

Правляча партія Польщі "Право і справедливість" зобразила у передвиборчому ролику уявну розмову з Берліном, у якій лідер політсили Ярослав Качинський кидає слухавку. 

Як повідомляє "Європейська правда", ролик з’явився на сторінці партії "Право і справедливість" у соцмережах, на нього звернули увагу і німецькі ЗМІ.

У відео обігрують уявний запит на розмову від канцлера Німеччини Олафа Шольца, у якій піде мова про необхідність підвищення пенсійного віку у Польщі. 

Качинський відповідає на це, що питання вирішать поляки на референдумі. "Туск (лідер опозиційної "Громадянської платформи" – Ред.) вже пішов, і такі звичаї теж скінчилися", – додає він і кладе слухавку. 

"ПіС" у передвиборчій кампанії використовує звинувачення на адресу Дональда Туска у тому, що він буцімто діє за вказівками з Берліна. 

У Польщі підвищили пенсійний вік з 60 до 67 років, коли при владі була "Громадянська платформа", але "Право і справедливість" у 2017 році скасувала рішення. 

Питання про пенсійний вік – одне з питань, який правляча партія винесла на референдум, що проходитиме одночасно з парламентськими виборами.  

Нагадаємо, наприкінці серпня Качинський отримав догану від комітету парламентської етики за те, що назвав Туска "ворогом нації".   

Читайте також Стратегія, як у Орбана: як референдум має допомогти польській владі перемогти на виборах

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: