Україна отимала від Хорватії гелікоптери Мі-8

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 08:25

Хорватія в межах військової допомоги Україні передала Києву вертольоти Мі-8.

Як пише "Європейська правда", про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі зі своїм хорватським колегою Маріо Баножичем у Вашингтоні, інформує Пентагон.

За словами Остіна, США цінують відданість Хорватії справі допомоги Україні та бачать це у "численних пожертвах" військової техніки, в тому числі гелікоптерах Мі-8, а також у розгортанні військ у складі бойових груп НАТО в Польщі, Литві та Угорщині і в гуманітарній допомозі.

"І все це робить реальний внесок у боротьбу України за свободу. Я з нетерпінням чекаю на ваші погляди на виклики, пов'язані з жорстоким вторгненням РФ до її мирного сусіда України", – додав глава Пентагону перед зустріччю.

Ще у березні 2023 року Баножич, перебуваючи в Україні з неоголошеним візитом, зазначив, що Загреб опрацьовує питання надання Києву вертольотів Мі-8 та допомогу з розмінуванням.

У серпні прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським оголосив про підготовку чергового пакета військової допомоги Україні вартістю 30 мільйонів євро, не розкривши його деталі.

Після цього перша віцепрем'єрка України Юлія Свириденко та прем’єр Хорватії Андрей Пленкович підписали міжурядову угоду про співробітництво у сфері розмінування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: