Боррель обурився ударом Ізраїлю по табору біженців на півночі Гази

Середа, 1 листопада 2023, 14:17

Головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель висловив обурення численними жертвами серед цивільних після удару Ізраїлю по табору біженців на півночі сектора Гази і нагадав про необхідність дотримуватися міжнародного гуманітарного права. 

Як повідомляє "Європейська правда", заяву він опублікував у своєму Twitter.

"Ґрунтуючись на чіткій заяві Ради ЄС, що Ізраїль має право захищатися з дотриманням міжнародного гуманітарного права і гарантуючи захист усіх цивільних, я нажаханий великою кількістю жертв після удару Ізраїлю по табору біженців у Джабалії", – написав Боррель.

Високий представник ЄС нагадав слова генсека ООН про те, що міжнародне гуманітарне право не можна застосовувати вибірково.

"Закони війни і людяність завжди мають застосовуватися, у тому числі коли йдеться про гуманітарну допомогу… ЄС з минулого тижня закликає до гуманітарних коридорів і пауз у бойових діях для гуманітарних потреб. З кожним днем ситуація погіршується і це стає ще більш актуально. Безпека й захист цивільних – це не просто моральне, а і юридичне зобов’язання", – наголосив Боррель. 

Також він засудив атаки ізраїльських поселенців проти палестинців на Західному березі

У Європейській службі зовнішніх справ також повідомляють, що 30-31 жовтня Боррель провів серію зустрічей з представниками влади Саудівської Аравії, Йорданії, Єгипту та Організації ісламської співпраці, щоб донести позицію Європейського Союзу щодо подій на Близькому Сході.

За даними ЗМІ, США та Ізраїль обговорюють кілька варіантів контролю за сектором Гази після того, як ізраїльським силам вдасться витіснити ХАМАС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: