Глава МЗС Литви вважає небезпечними розмови на Заході про мирні переговори щодо України

Четвер, 9 листопада 2023, 10:24

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс називає небезпечними роздуми західних посадовців щодо мирних переговорів між Україною та Росією.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє LRT.

Американське телебачення NBC, з посиланням на джерела, повідомило на початку листопада, що офіційні особи США та Європи розпочали закриті перемовини з Києвом щодо можливих мирних переговорів із Кремлем, щоб покласти край війні.

"Моя позиція полягає в тому, що це дуже небезпечні обговорення", – заявив литовський міністр.

Реклама:

За його словами, Україна має сама вирішити, чи починати подібні переговори, і якщо так, то коли.

Зі свого боку президент України Володимир Зеленський заявив минулого тижня, що не готовий до таких переговорів із Росією доти, доки війська останньої не будуть виведені з території країни.

"Якщо Україна вирішить продовжити переговори через те, що їй не нададуть достатньої кількості зброї, це також наша відповідальність", – заявив Ландсбергіс.

За його словами, це, перш за все, збільшить загрозу для країн Балтії.

"Таким чином ми разом закріпили б, що російська експансія є можливим засобом зміни кордонів на європейському континенті. Оскільки ми перебуваємо так близько до Росії та Білорусі, це безпосередньо має на увазі підвищену загрозу для нас", – заявив глава литовської дипломатії.

Нагадаємо, у вересні глава МЗС Дмитро Кулеба заявляв, що Україна не може вести мирні переговори з Путіним, оскільки тому не можна довіряти.

Він також казав, що розв’язану Росією війну не можна зупинити, сівши за стіл переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: